Consiliul Concurenţei a anunţat joi că a autorizat tranzacţia prin care IRI Investments SRL, care aparţine Grupului Ingka (partener strategic al sistemului de franciză IKEA), preia unele companii din România aparţinând Grupului Vestas Wind Systems.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma a analizei acestei concentrări economice, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea propusă nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, arată autoritatea de concurenţă într-un comunicat.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

IRI Investments SRL este o companie de tip holding, deţinută de Ingka Investments BV, Olanda, care aparţine Grupului Ingka.

Grupul Ingka operează în România două direcţii de business: comercializarea mobilei, articolelor de iluminat şi a celor de uz casnic şi investiţii în sectorul forestier.

Grupului Vestas activează, în principal, în industria energiei eoliene, fiind unul dintre cei mai importanţi producători de turbine eoliene şi servicii conexe, la nivel global.

În România, Grupul Vestas operează în domeniul furnizării de turbine eoliene şi serviciilor conexe, prin intermediul Vestas CEU România SRL.

Cele şapte companii preluate de către IRI Investments SRL activează în domeniul producerii şi comercializării de energie eoliană.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.