Consiliul Concurenţei a anunţat, luni, că a autorizat achiziţia unor active şi preluarea unor activităţi şi a personalului aferent de la trei companii ale grupului Rohrer din Austria de către unele companii membre ale Grup Servicii Petroliere (GSP).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele  trei companii ale grupului Rohrer sunt Rohrer Oilfield Services, Rohrer Catering Services şi Rohrer Emergency Services. Companiile membre ale grupului GSP, care preiau activele, sunt GSP Offshore, Grup Servicii Petroliere Logistic, Sea Protect Group Fire şi Grup Servicii Petroliere Catering.

”Tranzacţia urmăreşte asigurarea prestării serviciilor de mentenanţă pentru industria de petrol şi gaze. precum şi a serviciilor de curăţare, dezinsecţie şi deratizare în locaţiile offshore şi onshore, ca urmare a declarării GSP Offshore câştigător al unei licitaţii publice organizate de OMV Petrom”, se arată în comunicat.

Grupul Rohrer îşi desfăşoară activitatea, în principal, în domeniul izolaţiilor industriale, al curăţărilor industriale, schelăriei şi transportului de fluide pentru industria de petrol şi gaze. Companiile din cadrul Grupului GSP desfăşoară activităţi de foraj offshore şi construcţii offshore, producţie de echipamente petroliere, precum şi activităţi în sectorul turismului.

”Ca urmare a evaluării efectelor concentrării economice, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea propusă nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea acesteia cu un mediu concurenţial normal”, se arată în comunicat.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.