Consiliul Concurenţei a anunţat marţi că a sancţionat cu 449.529 lei (94.240 euro) companiile Safety Securty SRL şi Spartan Pază şi Protecţie SRL pentru trucarea unei licitaţii organizate de Regia Naţională a Pădurilor Romsilva RA, prin Direcţia Silvică Hunedoara, în vederea atribuirii "Contractului de prestare servicii de pază – DS Hunedoara 2017".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), în acte, cele două firme au ca administrator şi asociat unic pe Maria Oprescu, soacra omului de afaceri Remus Rădoi.

Remus Rădoi, zis "Codiţă", a fost anul trecut prezentat de presă, în contextul Cazului Caracal, drept unul dintre cei mai temuţi şi influenţi oameni de afaceri din judeţul Olt, devenit cunoscut după ce a recunoscut legătura strânsă pe care o are cu poliţia.

"Autoritatea de concurenţă a constatat că, cele două companii s-au înţeles şi, în urma unui schimb de informaţii sensibile, şi-au coordonat comportamentului concurenţial, astfel încât să nu se concureze în cadrul licitaţiei", precizează autoritatea de concurenţă într-un comunicat.

Amenzile au fost aplicate astfel:  Safety Security SRL a fost amendată cu 396.608 lei, iar Spartan pază şi Protecţie SRL cu 52.921 lei.

"Având suspiciuni referitoare la cele două companii, RNA Romsilva a sesizat autoritatea de concurenţă, care a declannşat investigaţia în noiembrie 2017", mai arată Consiliul Concurenţei.

Conform Legii Concurenţei, sunt interzise orice înţelegeri între companii ori practici concertate, care au ca obiect sau au ca efect împiedicarea, restrângerea sau denaturarea concurenţei pe piaţa românească sau pe o parte a acesteia, în special cele care stabilesc, direct sau indirect, preţuri de cumpărare ori de vânzare sau orice alte condiţii de tranzacţionare.

 

 

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.