Conpet SA anunţă că foloseşte, în premieră pentru companie, o locomotivă electrică cu acumulatori, destinată serviciului de manevră feroviară pe linii ferate uzinale neinteroperabile. Vehiculul, pus în funcţiune săptămâna aceasta la rampa de la Bărbăteşti, Gorj, poate tracta un tonaj maxim de 2500 de tone, cu o viteză maximă de 30 kilometri pe oră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Proiectul de transformare a locomotivei LDH 1250 CP – 840 în LEA (locomotivă electrică dotată cu acumulatori de tip Plug-In) a început în anul 2019 şi a inclus, la Rampa Bărbăteşti, pe lângă lucrările de reparaţie şi transformare a vehiculului, modernizarea instalaţiei electrice pentru asigurarea parametrilor curentului necesar pentru încărcarea acumulatorilor locomotivei LEA, precum şi  instruirea personalului cu responsabilităţi în siguranţa circulaţiei pentru operarea acestui tip de locomotivă” a anunţat miercuri Conpet, prin intermediul unui comunicat de presă.
Locomotivă electrică a CONPET a devenit funcţională marţi şi este destinată serviciului de manevră feroviară pe linii ferate uzinale neinteroperabile. Aceasta poate remorca un tonaj maxim de 2500 tone, cu viteza maximă de 30 km/oră. 
„Sursa de energie este asigurată de bateriile Li-ion care se dimensionează conform aplicaţiei pentru care se utilizează locomotiva, având o autonomie între 12 şi 24 de ore. Încărcarea bateriilor se realizează de la o sursă exterioară de 3×400 V 50 Hz dimensionată corespunzător capacităţii bateriilor, durata de încărcare de la 20% la 100% fiind de aproximativ două ore. Puterea motorului electric asincron de tracţiune se alege în funcţie de aplicaţia pentru care este utilizată locomotiva.  Aceasta se poate configura cu sau fără cabină de conducere. Totodată, pentru creşterea autonomiei şi îmbunătăţirea performanţelor, produsul poate fi echipat cu un grup electrogen, devenind astfel locomotivă hibrid”, precizează Conpet.
Compania CONPET S.A. este  administratorul sistemului naţional de transport al petrolului conform Legii Petrolului şi deţine infrastructură critică naţională. Societatea este definită, prin lege, ca fiind de importanţă naţională şi strategică.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.