Prim-vicepreşedintele Organizaţiei Patronale a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România (PATRES) Martin Moise, afirmă că singura soluţie pe care sistemul energetic o are pentru a construi rapid este energia regenerabilă, arătând că în toate celelalte domenii privind producţia de energie, inclusiv în cel nuclear, investiţiile durează ani de zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Sectorul energetic românesc numără în acest moment 10 ani de ocazii pierdute, zece ani de stagnare şi de rezistenţă totală la reforme. (...) Din păcate, România este ultimul stat din Europa care descoperă potenţialul acesta uriaş al producţiei distribuite. Au fost nişte eforturi uriaşe de a convinge legiuitoriul şi decidenţii din sector să-şi aplece ochii asupra aceste categorii şi abia din 2018 putem să discutăm că există un cadru  legal cât de cât adecvat acestei categorii, cadru legal care bineînţeles necesită în continuare diverse îmbunătăţiri”, a declarat, joi, prim-vicepreşedintele Organizaţiei Patronale a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România (PATRES) Martin Moise, în cadrul conferinţei News.ro Energy road - Energie la tine acasă, ediţia a V-a. 
Reprezentantul PATRES spune că singura soluţie pe care sistemul energetic o are de a construi rapid este energia regenerabilă arătând că în toate celelalte domenii privind producţia de energie, nu doar în ceea ce priveşte combustibilul fosil, dar inclusiv în domeniul nuclear, investiţiile durează ani de zile. 
„Singura soluţie pe care sistemul energetic o are în acest moment de a construi rapid, de a face energie astăzi, reamintindu-ne că România este un stat net importator, este energia regenerabilă”, spune oficialuş PATRES. 
Martin Moise a precizat că, în contextul compensărilor acordate de la buget pentru preţul energiei electrice, dacă România ar fi avut mai mulţi prosumatori, impactul asupra bugetului de stat ar fi fost mult mai mic. 
Acesta a subliniat „consultarea mult mai activă cu piaţa, cu investitorii din domeniu” în ceea ce priveşte elaborarea ghidurilor de finanţare pentru producătorii de energie regenerabilă.
Evenimentul News.ro Energy road - Energie la tine acasă este organizat de Agenţia de presă News.ro, în parteneriat cu Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox.

Parteneri ai evenimentului sunt ACUEFPPGComplexul Energetic OlteniaNuclearelectricaPetrom şi Romgaz.

Mai multe detalii în privinţa subiectelor abordate şi a speakerilor la: https://evenimente.news.ro/eveniment-news-ro-energy-road-energie-la-tine-acasa-editia-a-v-a-20672987

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.