Complexul rezidenţial Cosmopolis se extinde cu încă 7.000 de locuinţe noi, investiţie de 300 milioane euro, proiect în care este inclusă şi o şcoală pe care o va dona statului, a declarat pentru News.ro Ahmet Buyukhanli, directorul general al complexului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Pentru Cosmopolis, anul semne bune are. Construim continuu. Am ajuns deja la peste 7.500 de rezidenţi şi nu ne oprim aici. Există o cerere continuă de locuinţe. În momentul de faţă, Cosmopolis se întinde pe o suprafaţă de 821.000 de metri pătraţi, având finalizate peste 3.100 de apartamente şi vile. Vorbim de investiţii de aproape 300 de milioane de euro, buget alocat construcţiei de locuinţe, infrastructurii, spaţiilor comerciale şi spaţiilor verzi. Planurile de viitor includ inclusiv construcţia a cel puţin 7.000 de locuinţe noi", a declarat pentru News.ro Ahmet Buyukhanli, directorul general al Cosmopolis, cel mai mare complex rezidenţial din România.

El afirmă că în acest an se va axa şi pe dezvoltarea continuă a infrastructurii şi a facilităţilor oferite.

"Au fost reasfaltate o parte din străzile existente în complex. În plus, clienţii sunt tot mai interesaţi să vadă efectiv timpul pe care îl petrec în trafic, de acasă până la locul de muncă. Un mare plus a fost adus de apariţia autostrăzii urbane. Am ajuns grijă inclusiv de confortul rezidenţilor care nu deţin un autoturism şi care au nevoie de mobilitate maximă. Astfel, în Cosmopolis avem propriul sistem de transport de persoane, sunt autobuze care circulă la intervale regulate şi leagă complexul de nordul Capitalei", a adăugat el.

Din noul proiect face parte şi o şcoală ce urmează să fie construită.

"Comunitatea creşte, dovadă şi investiţia majoră făcută în ridicarea unei noi clădiri în care să funcţioneze o şcoală de stat. Cosmopolis va asigura toata construcţia şcolii de stat şi toata infrastructura necesară pentru ea", spune el.

Un apartament costă începând cu 46.000 de euro plus TVA. La apartamentele de trei camere, preţul variază între 75.000 euro şi 98.000 euro plus TVA.

În ceea ce priveşte vilele individuale situate pe marginea lacului, preţul de listare variază între 95.000 şi 330.000 euro plus TVA.

Există şi clienţi care achiziţionează locuinţe în complex pentru a le închiria, mai ales datorită cererii foarte mari pentru chirii. Astfel, randamentul investiţiei este de peste 7,5%, afirmă Ahmet Buyukhanli.

"În câteva zile ne pregătim să depăşim pragul de 7.500 de rezidenţi. Până la finalul anului vom depăşi pragul de 8.000 de persoane care fac parte din marea familie a rezidenţilor Cosmopolis. Cât despre comunitate, vorbim în special despre familii tinere, cu unul sau doi copii. Sunt persoane active, persoane care se implică în activităţi sociale, atente la modul în care îşi petrec timpul liber. Din această cauză avem şi 24 de piscine şi am investit continuu în spaţiile recreaţionale, spaţiile sportive, strip mall", a precizat el.
 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.