Complexul Energetic Oltenia, unul din cei mai mari producători de energie din ţară, a anunţat că este o societate fără datorii la stat şi că nu se regăseşte în lista publicată de ANAF toamna trecută cu principalele 500 de companii debitoare, cu obligaţii restante. Compania contestă astfel informaţiile publicate în presa centrală, potrivit cărora “principalii datornici la buget, încă în viaţă, sunt companiile de stat Complexul Energetic Hunedoara şi Complexul Energetic Oltenia”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suma plătită de CE Oltenia către bugetul de stat, în anul 2017, se ridică la valoarea de circa 630 milioane lei, compania deţinând Certificate de Atestare Fiscală emise de ANAF care arată că nu figurează cu datorii restante”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul companiei.

Suma plătită de CE Oltenia către bugetul de stat, în primele şase luni din acest an se ridică la valoarea de circa 270 milioane lei, compania deţinând Certificate de Atestare Fiscală emise de ANAF care arată că nu figurează cu datorii restante.

”De asemenea, reamintim că, datorită unui comportament echilibrat în gestionarea resurselor, CE Oltenia a înregistrat profit şi în anul 2017, şi în primul semestru al anului 2018, în condiţiile achitării tuturor obligaţiilor faţă de stat, faţă de băncile finanţatoare privind rambursarea de rate, dobânzi şi comisioane, precum şi faţă de furnizori, în termenele scadente de plată conform prevederilor contractuale”, mai spun reprezentanţii companiei.

CE Oltenia are peste 13.500 de angajaţi.

Compania a raportat anul trecut o cifră de afaceri mai mare cu 28,5%, de la 2,28 miliarde lei în 2016, la 2,93 miliarde lei.

Veniturile au crescut cu 18,7%, de la 3,68 miliarde lei în 2016, la 4,37 miliarde lei în 2017, potrivit rezultatelor publicate pe site-ul companiei.

Producătorul de energie a înregistrat un profit net de aproximativ 181 milioane lei faţă de o pierdere de circa 140 milioane lei înregistrată în 2016.

Ultimul an când compania realizase profit a fost 2013, când societatea a raportat un rezultat net de 4,59 milioane lei. 

De asemenea, cantitatea de energie produsă a crescut cu 11%,de la 13,5 TWh la 15 TWh, anul trecut.

Producţia de cărbune a crescut cu 15,4%, de la 19,5 milioane tone în 2016, la 22,5 milioane tone în 2017.

În anul 2017,compania a funcţionat în medie cu opt grupuri energetice, acoperind o cotă de până la 30% din piaţa de energie şi de circa 40% din serviciile de sistem necesare la nivel naţional.

Complexul Energetic Oltenia a fost înfiinţat în 2011 prin fuziunea Complexurilor Energetice Rovinari, Turceni şi Craiova cu Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. Ministerul Energiei deţine 77,15% din acţiunile companiei, în timp ce Fondul Proprietatea controlează 21,55% din acţiuni. Restul acţiunilor aparţin Electrocentrale Grup (0,84%) şi Societăţii pentru Închiderea – Conservarea Minelor.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.