Companiile din sectorul industriei de prelucrare au primit, în luna octombrie, comenzi noi mai mari cu 19,4% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, în principal ca urmare a cererii mai mari înregistrate de firmele din industria bunurilor de folosinţă îndelungată, arată datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evoluţia vine după un avans mult mai mic în luna septembrie, de 5,1%.

Cumulat, în primele zece luni din acest an, companiile din sectorul industriei de prelucrare au primit comenzi noi mai mari cu 12,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În octombrie, principalul avans al comenzilor noi a fost înregistrat de industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+29,1%) şi de sectorul bunurilor intermediare (+22%). Comenzile noi din industria bunurilor de capital au crescut în octombrie cu 19,6%, iar cele din industria bunurilor de uz curent cu 5,3%.

Faţă de luna precedentă, comenzile noi din industria de prelucrare au crescut în octombrie cu 7,7%.

În 2016, comparativ cu 2015, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut cu 7,3%, ritm dublu faţă de cel de 3,6% înregistrat în 2015, faţă de 2014.

Comenzile noi din industria de prelucrare reprezintă un indicator al tendinţei în activitatea industrială, indicând industriaşilor, dar şi analiştilor în ce măsură activitatea are şanse să crească sau să scadă în perioada următoare. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.