Unele companii de tehnologie din China continuă producţia de produse şi componente, în pofida apelurilor autorităţilor guvernamentale sau din diferite oraşe şi provincii pentru oprirea activităţilor din cauza epidemiei, una dintre acestea find Huawei, care a reluat operaţiunile în totalitate după vacanţa Anului Nou chinezesc, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Huawei Technologies a anunţat luni că a reluat producţia de bunuri, între care echipamente de telecomunicaţii şi dispozitive de consum şi că activităţile decurg normal.

Compania beneficiază de o excepţie care permite anumitor industrii considerate esenţiale să îşi continue activităţile, în pofida măsurilor luate de Beijing de a opri total activităţile în unele oraşe sau provincii.

Cea mai mare parte a producţiei Huawei se desfăşoară într-un oraş din provincia Guangdong.

Unele fabrici din China, din sectoare esenţiale, îşi continuă activitatea, cum ar fi producţia de alimente, echipamente medicale sau sectoare relevvante pentru economia naţională.

Şi alte companii îşi continuă producţia, unele chiar şi de Anul Nou, semn al importanţei majore acordate de Beijing sectorului tehnologic, care este un subiect de fricţiune cu Statele Unite.

Astfel, Yangtze Memory Technologies (YMTC), producători de cipuri de memorie flash din Wuhan, aflat în centrul epidemiei, a confirmat că nu a oprit producţia.

”În prezent, producţia şi operaţiunile YMTC decurg normal şi într-o manieră ordonată”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, într-un comunicat. Acesta a spus că niciun angajat nu este infectat, iar compania a luat anumite măsuri de izolare şi a creat partiţii pentru a asigura siguranţa angajaţilor.

Presa de stat a relatat că producătorul de cipuri nu a oprit activităţile în timpul vacanţei pentru Anului nou chinezesc.

Semiconductor Manufacturing International (SMIC) şi-a continuat activitatea în perioada vacanţei. Compania, care concurează cu Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC), are unităţi de producţie în Tianjin, Shenzhen, Beijing şi Shanghai. Un purtător de cuvânt al TSMC a declarat că aceasta continuă parţial producţia în China şi intenţionează să revină la normal pe 10 februarie.

TCL, producător de ecrane şi televizoare, a anunţat luni că în timp ce fabrica de ecrane LCD China Star Optoelectronics Technology Unit (CSOT) lucrează neîntrerupt pe tot parcursul anului, fabricile din Wuhan se pot aştepta la întârzieri în aprovizionarea cu materiale.

BOE Technology Group, un alt producător de ecrane, a explicat publicaţiei de stat Global Times că una dintre fabricile sale din Wuhan are probleme de aprovizionare din cauza epidemiei.

Alte două companii, Changxin Memory Technologies, dintr-un oraş de lângă Wuhan, şi Xinxin Semiconductor Manufacturing, din Wuhan, continuă activităţile.

Producători străini de componente din China continuă la rândul lor producţia.

Fabrica de cipuri a Samsung Electronics din Xi’an nu a înregistrat perturbări ale producţiei, în pofida epidemiei, au declarat două persoane apropiate situaţiei.

Reprezentanţi ai Samsung Display, SK Hynix şi LG Display au anunţat la rândul lor că activităţile fabricilor lor din China decurg normal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.