Compania americană Timken a deschis, marţi, o nouă fabrică de rulmenţi cu role conice, în judeţul Prahova, într-un parc industrial privat situat în apropiere de Ploieşti. Investiţia de 60 de milioane de dolari în fabrica de lângă Ploieşti va beneficia de un grant de 16 milioane de dolari acordat de Guvernul României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Americanii de la Timken au inaugurat, marţi, o fabrică de rulmenţi cu o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi, în care au investit aproximativ 60 de milioane USD. Este a doua unitate de producţie pe care compania Timken o deschide în Ploieşti, după ce în 1997 investitorul ameican a preluat o fabrică de rulmenţi din municipiu care fusese înfiinţată înainte de 1989.

Noua unitate de producţie are 120 de angajaţi, iar Guvernul român va acorda investitorilor americani un grant în valoare de 16 milioane de dolari, au declarat marţi, la inaugurare, reprzentanţii companiei.

Prezent la deschiderea noii fabrici a Timken, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, a afirmat că noua invesitţie este un exemplu în ceea ce priveşte potenţialul României.

"Cred că este un exemplu foarte bun al potenţialului care există aici în România pentru companiile americane care lucrează în sectorul tehnologic (...) şi pentru potenţialul dimensiunii economice al relaţiilor dintre cele două state, pentru creşterea investiţiilor americane în România şi pentru creşterea comerţului de bunuri şi servicii dintre cele două ţări", a afirmat ambasadorul american.

Producătorul de rulmenţi Timken are 73 de unităţi de producţie în toată lumea, opt dinre acestea fiind amplasate în Europa. Anul trecut Timken a raportat vânzări de 2,7 miliarde de dolari. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.