Rompetrol Rafinare susţine că rafinăria Vega din Ploieşti, pe care compania o operează, nu a generat, prin activitatea sa, creşterea indicatorului hidrogen sulfurat înregistrată timp de mai multe ore, miercuri dimineaţă, în municipiul Ploieşti. Oficialii companie precizează că, în această perioadă, unele dintre instalaţiile de producţie ale rafinăriei sunt oprite temporar

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Rafinăria Vega Ploieşti confirmă că staţiile de monitorizare a calităţii aerului au înregistrat, miercuri dimineaţă, „o creştere rapidă a indicatorului hidrogen sulfurat” în zona de activitate a rafinăriei, informaţiile în acest sens fiind transmise în mod automat şi Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova şi Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Prahova.
 
„Rafinăria este situată în partea de nord a oraşului, iar direcţia predominantă a vântului, în această dimineaţă, a fost dinspre zona de sud. În plus, o parte din instalaţiile de producţie ale rafinăriei (Distilare în Vid, Bitum) sunt oprite temporar, iar în această dimineaţă nu s-au înregistrat activităţi de descărcare materie primă / transvazare produse petroliere. În aceste condiţii, precizăm că evoluţia indicatorului hidrogen sulfurat nu a fost generată de activitatea curentă a rafinăriei, acest aspect fiind confirmat şi de controlul din această dimineaţă al Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Prahova”, susţşine Rompetrol într-un comunicat dat publicităţi miercuri după amiază.
 
Potrivit sursei citate, cele două staţii fixe de monitorizare a calităţii aerului, amplasate în apropierea rafinăriei, au înregistrat un nivel maxim la ora 8:30, acesta fiind de 69,26 µg/m³ pentru staţia amplasată în Ploieşti, respectiv 55,38 µg/m³ pentru cea din Ţânţăreni. Aceste valori reprezint media la jumătate de oră.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.