Operatorul aerian Air Malta şi-a încetat operaţiunile, sâmbătă, pentru a face loc, de duminică, unei alte companii aeriene deţinute de guvern, KM Malta Airlines, după ce autorităţile de reglementare ale Uniunii Europene au blocat acordarea unui nou ajutor public pentru transportatorul naţional, au declarat compania aeriană şi guvernul maltez, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Air Malta a fost închisă la 50 de ani de la primul zbor. Acesta a fost succedată duminică de un nou transportator de stat, numit KM Malta Airlines, care a preluat opt avioane Airbus A320 pe care Air Malta le operase în leasing.

Air Malta asigura o reţea de zboruri către Europa, Africa de Nord şi Orientul Mijlociu, dar a avut probleme sub intervenţia guvernului, care a generat o forţă de muncă mare şi o masă salarială nesustenabilă.

Ministrul de Finanţe Clyde Caruana a declarat în octombrie că Air Malta a înregistrat pierderi timp de 20 de ani şi a angajat la un moment dat 1.400 de oameni pentru a opera nouă avioane.

Noua companie aeriană va opera opt avioane cu mai puţin de 400 de angajaţi, a adăugat el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.