Compania Lufthansa va opera, din 29 octombrie, zboruri zilnice între Frankfurt şi Timişoara, reprezentanţii Aeroportului ”Traian Vuia” spunând că această decizie a fost luată în urma solicitărilor cetăţenilor din regiunea de vest a României, precum şi a celor cu reşedinţa în întreaga lume, dar cu interese în zonă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Aeroportul Timişoara, unul dintre cele mai importante obiective ale administraţiei Aeroportului ”Traian Vuia” a fost asigurarea unei legături care să ofere cetăţenilor din zona de vest a ţării posibilitatea de a călători rapid, eficient şi în siguranţă nu doar în principalele regiuni şi capitale europene, ci şi pe celelalte continente.

”Solicitările receptate de către administraţia Aeroportului Timişoara de la cetăţenii din regiunea de vest a României, precum şi de la cei cu reşedinţa în întreaga lume, dar cu interese în regiunea noastră, au determinat administraţia aeroportului să identifice companii full-service carrier care au bazele de operare pe aeroporturi cu facilităţi de transfer pentru zboruri intercontinentale. Dintre cele câteva opţiuni şi datorită unei conjuncturi comerciale favorabile pentru Aeroportul Timişoara pe piaţa de profil, putem astăzi informa cetăţenii ca opţiunea Lufthansa este cea câştigătoare”, se arată în comunicat.

Astfel, începând cu 29 octombrie 2017, compania aeriană Lufthansa va deschide o cursă regulată cu frecvenţa zilnică, pe o ruta Timişoara – Frankfurt-am-Main şi retur, operată cu o aeronavă de tip Embraer 190.

Aeroportul Frankfurt-am-Main, cu peste 60 de milioane de pasageri înregistraţi în anul 2016, este nu doar aeroportul numarul unu al Germaniei şi principala baza operare a companiei Lufthansa, ci este, la nivel mondial, aeroportul legat direct cu cele mai multe destinaţii internaţionale.

”Aşadar, legătura directă şi zilnică dintre Timişoara şi Frankfurt este una extrem de importantă mai ales datorită numărului mare de destinaţii oferite prin unul dintre cele mai importante hub-uri aeroportuare mondiale. Strict pentru regiunea de captare a oraşului Frankfurt-am-Main, rămâne de interes şi destinaţia operată cu zboruri low-cost pe aeroportul Frankfurt-Hahn”, se arată în comunicat.

Durata zborului între Timişoara şi Frankfurt este de aproximativ două ore, iar timpul de transfer mediu este de încă două ore. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.