Compania lituaniană Apex va deschide în două săptămâni primul hotel Courtyard by Marriott din România, investiţie de până în 30 milioane euro, şi alte două hoteluri anul viitor, Moxy by Marriott şi Autograph by Marriott, a declarat pentru News.ro Gerhard Erasmus, CEO Apex Hotel Alliance Management.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania mai deţine în România alte două hoteluri, Hilton Garden Inn Bucharest Old Town din Centrul Vechi şi Hilton Garden Inn Bucharest Airport, lângă Aeroportul Otopeni.

”Îl vom deschide în aproape două săptămâni, se află în zona Floreasca. Investiţia nu o pot spune exact, este de până în 30 milioane de euro", a spus Gerhard Erasmus, CEO Apex Hotel Alliance Management.

Hotelul este într-o clădire nou construită, de 13 etaje, are 259 de camere, nouă săli de conferinţe, un magazin deschis non-stop, sală de fitness şi parcare proprie. Hotelul va dispune, de asemenea, de un restaurant - Solt Dining.

În 2020, compania va adăuga în portofoliu alte două unităţi hoteliere, Moxy by Marriott şi Autograph by Marriott, care vor fi deschise în centrul Capitalei, de cinci şi trei stele.

Despre piaţa hotelieră din România spune că este în creştere, iar cererea este ridicată. În ceea ce priveşte hotelul Hilton Garden Inn Bucharest Old Town din Centrul Vechi al capitale, acesta va fi vândut.

”Acum purtăm negocieri, suntem în proces de a-l vinde. Hotelul, clădirea va fi vândută, dar tot noi ne vom ocupa de management. În ceea ce priveşte gradul de ocupare, acesta nu a scăzut sub 85% în ultimul an, iar luna trecută era 96%, ceea ce e foarte mult", a spus Gerhard Erasmus, fără a preciza la cât este estimată tranzacţia.

De asemenea, compania lituaniană Apex Alliance Hotel Management a deschis în urmă cu câteva luni primul hotel din România amplasat chiar în incinta Aeroportului Internaţional Henri Coandă, investiţie de 19 milioane de euro. Hotelul a fost inaugurat luni seara în cadrul unui eveniment oficial.

Construcţia a început în martie-aprilie 2018. Întrebat dacă a fost dificilă obţinerea autorizaţiilor, el a spus că a existat ceva birocraţie, însă, comparativ cu Lituania, lucrurile au stat mult mai uşor.

”Pentru ceva ce aici ne-a luat un an şi jumătate, în Lituania a durat cinci ani, a fost mult mai complex”, a spus Gerhard Erasmus.

Despre gradul de ocupare, managerul spune că a mers foarte bine, mai ales pentru un hotel abia deschis.

"În primele luni de operare avem un grad de ocupare de 38%, ne vom apropia de 50% în următoarele luni", a adăugat el, precizând că preţul mediu al unei camere în noaptea de miercuri era de 90 de euro.

Hilton Garden Inn Bucharest Airport aparţine segmentului ”focussed hotels” al lanţului Hilton şi are o capacitate de cazare de 218 camere.

Acesta se adresează în special segmentului business, personalului companiilor aeriene ce operează pe Aeroportul Henri Coandă, fiind totodată o soluţie pentru pasagerii cu zboruri anulate sau întârziate.

Hilton Garden Inn Bucharest Airport are şi un restaurant Wright Flyer, cu o capacitate de 126 de locuri.

Hotelul mai dispune de un serviciu self laundry, de un magazin şi de o parcare subterană, disponibilă contra-cost. Brand-ul Hilton Garden Inn numără peste 820 de hoteluri în 42 de ţări din întreaga lume.

Hilton (NYSE: HLT) este o companie hotelieră globală ce deţine un portofoliu de 17 branduri de înaltă calitate şi aproape 5.700 de proprietăţi, cu peste 923.000 de camere, în 113 ţări şi teritorii.

Apex Alliance Hotel Management (AAHM) este un operator independent care se axează pe crearea şi dezvoltarea de parteneriate de lungă durată cu investitori instituţionali, deţinători de proprietăţi sau fonduri de investiţii private, oferind servicii de management hotelurilor din portofoliu sau celor pe care urmează să le deţină.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.