Compania israeliană El Al Airlines sporeşte capacitatea de transport de marfă pentru a satisface cererea mare de transporturi de echipamente către soldaţii israelieni şi familiile afectate de războiul cu Hamas, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Operatorul aerian naţional al Israelului, care are o flotă de 46 de avioane, împărţite între distanţe lungi şi scurte, a eliminat locuri de pe unul dintre cele şase avioane Boeing 777-200 pentru a adăuga până la 50 de tone de marfă per zbor.

De asemenea, a adăugat flotei sale un Boeing 737 care a fost recent transformat în aeronavă de marfă şi, cu o capacitate de marfă de 20 de tone, va efectua două zboruri pe zi către diferite destinaţii europene.

A ales 222 ca număr de zbor, deoarece are o valoare numerică a sloganului Israelului ”împreună vom câştiga”.

Directorul general al El Al, Dina Ben Tal Ganancia, a declarat că operatorul aerian a zburat cu aproximativ un sfert de milion de pasageri către şi dinspre Israel în primele două săptămâni ale conflictului care a început pe 7 octombrie, când Hamas a lansat un atac din Gaza în sudul ţării.

De atunci, Israelul a bombardat Gaza cu scopul de a elimina gruparea militantă.

”Odată cu scăderea cererii de zboruri de pasageri, nevoia de a transportaa marfă a crescut”, a spus Ben Tal Ganancia, menţionând că până acum El Al s-a bazat pe capacitatea de marfă a avioanelor de pasageri.

Compania aeriană a sporit capacitatea de marfă a aeronavelor de pasageri şi a transportat peste 5.000 de tone de marfă către Israel, inclusiv echipamente medicale şi vitale - dintre care unele au fost donate de diverse organizaţii şi comunităţi evreieşti din întreaga lume.

El Al a spus că au fost operate zboruri speciale pentru a transporta echipamente care includeau truse de prim ajutor, provizii medicale suplimentare, precum şi mărfuri care includeau îmbrăcăminte termică pentru soldaţi şi echipamente achiziţionate pentru familiile din apropierea Gazei.

Ca parte a creşterii zborurilor de marfă, un Boeing 787 Dreamliner a zburat marţi spre Mumbai - pentru prima dată în patru ani un avion El Al a aterizat în India.

El Al este printre puţinele companii aeriene care zboară către Israel, deoarece majoritatea transportatorilor au oprit zborurile către Tel Aviv.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.