Compania Fly Lili va începe operarea pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav din luna iunie 2024, urmând ca în cursul lunii februarie reprezentanţii Fly Lili să anunţe destinaţiile concrete şi frecvenţele zborurilor, precizează Consiliul Judeţean Braşov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Compania Fly Lili va începe operarea pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav din luna iunie 2024. Anunţul a fost făcut în cadrul unei întâlniri pe care Jürgen Andreas Faff, patronul Fly Lili, şi Cătălin Cotruţ, directorul general al companiei, au avut-o joi, 25 ianuarie, cu preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Todorică-Constantin Şerban, directorul general al Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, Constantin Albu, preşedintele Consiliului de Administraţiei al Regiei Autonome „AIBG”, Ştefan Daniel Micu, directorul DSNAR Arad, Florin Manta, şi directorul general al firmei de handling Kronaero, Ciprian Oprescu. Cu acest prilej, participanţii au stabilit că în cursul lunii februarie reprezentanţii Fly Lili vor anunţa destinaţiile concrete şi frecvenţele zborurilor”, arată CJ Braşov.

Totodată, s-a analizat posibilitatea ca Fly Lili să-şi stabilească una din bazele operaţionale pe Aeroportul Braşov, fapt care ar permite realizarea unui număr de trei curse dus-întors pe zi, şapte zile din şapte, în intervalul de 16 ore de funcţionare a Aeroportului Braşov.

„Am avut o întâlnire foarte productivă, în cadrul căreia am stabilit detalii concrete ale colaborării cu Fly Lili, însă este normal ca anunţul oficial privind destinaţiile şi orarul zborurilor să fie comunicat de oficialii companiei, la fel ca şi momentul punerii în vânzare a biletelor. Mulţumim oficialilor Fly Lili pentru interesul manifestat faţă de aeroportul nostru, pentru modul profesionist şi eficient în care au construit planul operaţional pe care îl vor pune în aplicare din această vară şi pentru acest început de bun augur al colaborării noastre”, a declarat directorul general al aeroportului, Constantin Albu.

Fly Lili este o companie aeriană privată care a fost lansată în România în anul 2021.

Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav a fost inaugurat în luna iunie 2023.

Aeroportul are un program de funcţionare de 16 ore, începând de pe 15 ianuarie 2024, faţă de 12 ore cât avusese de la inaugurare şi până la această dată. Astfel, aeronavele vor putea ateriza sau decola de pe Aeroportul Braşov între orele 07:00-23:00 (faţă de 07-19.00 anterior). Pentru că aeroportul a amânat decizia prelungirii programului de funcţionare pentru luna ianuarie 2024, compania aeriană Dan Air a anunţat la finalul lui octombrie 2023 că a decis să renunţe temporar la operarea zborurilor de pe Aeroportul Internaţional Ghimbav din Braşov, mutând zborurile pe Aeroportul din Bacău.

„Am purtat discuţii esenţiale pentru planificarea eficientă a zborurilor care se regăsesc în cerinţele braşovenilor şi pentru a ne asigura că aşteptările noastre, ale Consiliului Judeţean şi AIBG, sunt aliniate cu cele ale părţilor implicate. Am simulat planificarea rutei şi a orarului pentru a facilita cele mai bune conexiuni, am măsurat prin intermediul indicatorilor gestionarea traficului de pasageri, ţinând cont de respectarea regulilor şi procedurilor specifice. Sunt motivat şi ştiu că realizările măreţe nu se pot înfăptui peste noapte, tocmai de aceea încurajez braşovenii să îşi dea seama că deschiderea acestui aeroport este în sine o reuşită de excepţie. Nu o să renunţăm până nu îl operaţionalizăm în totalitate!”, spune preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Todorică-Constantin Şerban.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.