Compania farmaceutică elveţiană Roche este deschisă să facă achiziţii mari, dacă acestea ”sunt justificate”, a spus directorul general Thomas Schinecker, producătorul de medicamente elveţian fiind liber de acordul de anul trecut de 20,7 miliarde de dolari pentru a-şi răscumpăra acţiunile de la Novartis, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Desigur, căutăm şi în exterior oportunităţi”, a declarat Schinecker, care a devenit CEO al Roche în martie, pentru ziarul elveţian NZZ Am Sonntag.

El a adăugat că ”dacă are sens din punct de vedere ştiinţific şi financiar, ne putem imagina şi o achiziţie mare”.

La începutul acestui an, a fost raportat că firma americană de biotehnologie Roivant Sciences a fost în discuţii pentru a vinde către Roche un medicament experimental pentru tratarea bolilor inflamatorii intestinale, inclusiv colita ulceroasă şi boala Crohn, într-o afacere care ar putea fi evaluată la mai mult de 7 miliarde de dolari.

Ambele companii au refuzat să comenteze la momentul respectiv.

Schinecker a refuzat să comenteze cu privire la dimensiunea oricăror posibile tranzacţii ale Roche.

Compania urmează să organizeze luni o zi a investitorilor, la care îşi va contura strategia şi va oferi actualizări cu privire la portofoliul de produse.

”Cu fiecare achiziţie posibilă, ne întrebăm dacă cheltuielile potenţiale pot fi câştigate înapoi”, a spus el.

”Avem în continuare flexibilitatea strategică pentru achiziţii”, a adăugat el, când a fost întrebat dacă Roche are suficientă finanţare pentru a susţine o val de achiziţii, după ce a cumpărat acţiunile de la Novartis.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.