Autoritatea de supraveghere antitrust din Spania, CNMC, a lansat o investigaţie asupra companiei de utilităţi Endesa şi a efectuat percheziţii la sediul săi în ultimele zile, a declarat joi un purtător de cuvânt al companiei de electricitate, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Colaborăm cu ancheta şi aşteptăm evoluţii ulterioare”, a spus purtătorul de cuvânt, fără a dezvălui obiectul sau natura anchetei CNMC.

Endesa este controlată de gigantul italian Enel.

Comentariile purtătorului de cuvânt au confirmat un raport publicat de site-ul de ştiri spaniol El Confidencial. CNMC a refuzat să comenteze.

În urma volatilităţii preţurilor energiei, declanşată de redresarea rapidă post-Covid şi de războiul din Ucraina, CNMC a declanşat mai multe investigaţii asupra firmelor locale.

Anul trecut, instituţia a declarat că investighează companiile petroliere, iar în aprilie a lansat o investigaţie asupra a 35 de traderi cu amănuntul de energie electrică, cu privire la potenţiale abuzuri pe piaţa angro de energie electrică.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.