Compania americană de asigurări de sănătate Cigna a renunţat la încercarea de a negocia o achiziţie a rivalei Humana, după ce companiile nu au reuşit să cadă de acord asupra preţului, au declarat două surse familiare cu situaţia, iar în schimb Cigna a anunţat că intenţionează să răscumpere acţiuni în valoare de 10 miliarde de dolari, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O combinaţie Cigna-Humana ar fi creat o companie cu o valoare de peste 140 de miliarde de dolari, pe baza evaluării lor de piaţă, dar era sigur că tranzacţia ar fi atras un control antitrust acerb.

Discuţiile au avut loc la şase ani după ce autorităţile de reglementare au blocat mega-oferte care ar fi consolidat sectorul asigurărilor de sănătate din SUA.

Discuţiile privind acordul s-au încheiat din cauza că părţile nu au putut să cadă de acord asupra preţului, au spus două surse familiare cu situaţia.

Rămâne posibilitatea unei legături în viitor, au spus acele surse.

Cu toate acestea, Cigna a anunţat duminică planuri de a face o răscumpărare de alte 10 miliarde de dolari, ducând răscumpărările totale la 11,3 miliarde de dolari.

Acţiunile Cigna, cu sediul în Connecticut, au crescut luni cu 12,1%, până la 290,07 dolari pe unitate. Acestea au scăzut cu aproximativ 22% în acest an, inclusiv o scădere de aproape 10% de la sfârşitul lunii noiembrie, după informaţiile despre negocierile cu Humana.

Acţiunile Humana au crescut cu 2,3%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.