Compania clujeană de software PitechPlus a anunţat luni că a finalizat achiziţia companiei MindMagnet, unul dintre principalii furnizori de soluţii Magento din România, prin preluarea ultimului pachet de 49% din acţiuni, în contextul în care vizează extinderea cu 20% a afacerilor în acest an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prima etapă a achiziţiei a avut loc în decembrie 2016, când PitechPlus a intrat în acţionariatul MindMagnet preluând participaţia majoritară, de 51%.

”Prin includerea MindMagnet în portofoliu, PitechPlus adaugă o nouă funcţie de consultanţă şi management de proiect cu expertiza complementară a platformei pentru ecommerce Magento. În acelaşi timp, PitechPlus a crescut complexitatea proiectelor software livrate şi a soluţiilor de transformare digitală oferite”, se arată în comunicat.

Pe piaţa de IT există, în prezent, un context propice achiziţiilor şi fuziunilor, consideră directorul general al PitechPlus, Bogdan Herea.

”Achiziţia MindMagnet este prima de acest gen pe care o realizăm, într-un context propice achiziţiilor şi fuziunilor din piaţa de IT, al cărei trend este de a se concentra şi a avea jucători mai mari, cu portofolii de soluţii tot mai complexe”, a spus Bogdan Herea.

Pentru perioada următoare, PitechPlus are în vedere consolidarea şi creşterea echipelor din România şi analizează oportunităţi de extindere la nivel local şi internaţional, prin parteneriate strategice.

”Ne concentrăm, în continuare, pe creşterea business-ului PitechPlus, prin atragerea de noi clienţi, dar şi oferind o paletă mai mare de servicii celor existenţi. În consecinţă, vizăm şi creşterea numărului de colegi în Târgu-Mureş şi Cluj-Napoca”, a afirmat Herea.

PitechPlus vizează o creştere cu 20% a afacerilor faţă de anul precedent, până la 9,5 milioane de euro, menţinând trendul din ultimii ani. În 2017, vânzările PitechPlus au crescut cu 18%.

”În prezent, compania are o echipă de 270 de persoane, dintre care 20 au fost cooptaţi în urma achiziţiei MindMagnet. PitechPlus va continua să păstreze brandul MindMagnet, sub care va furniza soluţii Magento, cea mai populară platformă de ecommerce la nivel global”, se arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.