Operatorul britanic de infrastructură energetică National Grid a anunţat joi că intenţionează să vândă terminalul său de gaze naturale lichefiate (GNL) din Marea Britanie, cea mai mare instalaţie de acest fel din Europa, în încercarea de a eficientiza operaţiunile, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”De asemenea, astăzi ne evoluăm în continuare strategia de a ne concentra pe reţele şi, prin urmare, ne vom eficientiza activitatea pe măsură ce ne anunţăm intenţia de a vinde Grain LNG”, a spus compania când şi-a prezentat rezultatele financiare din anul de afaceri 2023/24.

Situat pe Isle of Grain din Kent, terminalul de import este în prezent în curs de extindere şi va avea în curând capacitatea de a stoca şi livra suficient gaz pentru a-şi îndeplini obiectivul de aproximativ o treime din cererea de gaz a Marii Britanii.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

GNL au devenit o sursă importantă de aprovizionare cu gaze către Europa, ajutând la înlocuirea volumelor de gaze ruseşti pierdute în urma războiului din Ucraina şi a deteriorarii conductei Nord Stream din Marea Baltică. National Grid operează atât reţele de transport de energie, cât şi de electricitate în Marea Britanie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.