Compania spaţială a lui Jeff Bezos, Blue Origin, plănuieşte să reia zborurile rachetei suborbitale New Shepard, cel mai devreme pe 18 decembrie, a anunţat marţi compania, care vrea să îşi reia activitatea de turism spaţial, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Urmărim o fereastră de lansare care se deschide pe 18 decembrie pentru următoarea noastră misiune de transport cu New Shepard”, a scris Blue Origin pe reţeaua de socializare X, cunoscută anterior ca Twitter.

New Shepard, care transportă mărfuri şi oameni în călătorii scurte către marginea spaţiului, a fost blocată de când o misiune fără echipaj din septembrie 2022 a eşuat la aproximativ un minut după decolarea din Texas, forţând capsula rachetei plină de experimente NASA să se ejecteze în siguranţă în timpul zborului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.