Commerzbank, a doua cea mai mare bancă din Germania, şi-a suspendat reclamele de pe Facebook pe o perioadă nedeterminată în urma scurgerii masive de date, conform informaţiilor furnizate de şeful departamentului de strategie a brandului pentru cotidianul Handelsblatt, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Vom face o pauză în privinţa campaniilor noastre de pe Facebook. Siguranţa brandurilor şi a datelor este foarte importantă pentru noi”, a spus Uwe Hellmann, adăugând că banca va aştepta clarificări înainte de a lua alte decizii.

Decizia celor de la Commerzbank vine după ce acelaşi pas l-a făcut şi Mozilla, compania care deţine browserul web Firefox.

Deciziile vin după ce datele personale a  milioane de utilizatori au ajuns, fără consimţământul lor, la firma de consultanţă electorală Cambridge Analytica.

Un purtător de cuvânt al băncii a confirmat comentariile făcute de Hellman.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.