Comisia Federală pentru Comerţ (FTC) din SUA a declarat marţi că Henry Liu, partener la firma de avocatură Covington Burling, va fi noul director al Biroului pentru Concurenţă, care se ocupă de procese împotria unor companii uriaşe, cum sunt Meta Platforms şi Amazon, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liu a fost numit deoarece agenţia întăreşte aplicarea legii antitrust, inclusiv în cazul unui proces împotriva Facebook, parte a grupului Meta Platforms, şi al unei plângeri aşteptată împotriva Amazon.com, în timp ce s-a confruntat şi cu pierderi dureroase în instanţă.

”Sunt încântată să îl am pe Henry la cârma Biroului Concurenţei. Experienţa şi expertiza sa vor echipa Comisia să continue să abordeze metodele neloiale de concurenţă şi să protejeze publicul american de practicile de afaceri ilegale”, a declarat preşedintele Lina Khan, într-o declaraţie.

Liu a început deja să lucreze la FTC, a spus agenţia.

Pe lângă procesele Big Tech, FTC, care împărtăşeşte cu Departamentul de Justiţie sarcina de a determina dacă fuziunile sunt legale, analizează planul grupului Kroger de a cumpăra gigantul de băcănie rival Albertsons, o tranzacţie de 24,6 miliarde de dolari anunţată în octombrie.

La Covington & Burling, unde a lucrat timp de 14 ani, Liu a ajuns să fie partener în litigii şi practici antitrust, potrivit declaraţiei.

La firma de avocatură, printre clienţii lui Liu se numărau companii de produse farmaceutice, servicii financiare şi tehnologie, iar el s-a specializat în apărarea clienţilor în proceduri multi-statale, potrivit site-ului ”Inside Class Actions”.

Liu a mers la Yale Law School, absolvind în 2007, potrivit paginii sale LinkedIn. Liu a fost grefier pentru judecătorul R. Guy Cole Jr. de la Curtea de Apel din SUA pentru al şaselea circuit, care a fost nominalizat de preşedintele Bill Clinton în 1995.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.