Comisia Europeană (CE) a anunţat, joi, că a decis să trimită României un aviz motivat pentru că nu şi-a aliniat legislaţia privind asigurarea de răspundere civilă auto la normele UE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Normele naţionale actuale din România impun o obligaţie de notificare prealabilă a oricărei intenţii de modificare a primelor, precum şi o serie de limitări a modalităţilor de calculare a primelor de către asigurători.

”Comisia a considerat că aceste obligaţii contravin Directivei Solvabilitate II, astfel cum a fost interpretată de jurisprudenţa Curţii referitoare la principiul libertăţii tarifelor. Legislaţia naţională în cauză obligă, de asemenea, asigurătorii să emită, pentru anumite categorii de vehicule, o poliţă valabilă numai pe teritoriul României”, se arată în comunicat.

În opinia Comisiei, aceste norme contravin Directivei privind asigurarea auto, prin care se cere ca poliţele de asigurare de răspundere civilă auto să acopere întregul teritoriu al UE pe baza unei prime de asigurare unice.

În absenţa unui răspuns satisfăcător din partea autorităţilor române în termen de două luni, Comisia poate trimite cazul în faţa Curţii de Justiţie a UE.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.