Comisia Europeană (CE) a anunţat că a aprobat tranzacţia dintre grupurile ArcelorMittal şi Liberty privind preluarea unui grup de unităţi siderurgice din Europa, inclusiv cea de la Galaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În mai 2018, CE a aprobat achiziţia grupului Ilva de către ArcelorMittal, cu anumite condiţii. Astfel, ArcelorMittal a trebuit să vândă unele unităţi de producţie pentru a satisface condiţiile impuse de CE în ceea ce priveşte concurenţa pe piaţa europeană a oţelului. 

În octombrie 2018, ArcelorMittal a anunţat că a primit ”o ofertă irevocabilă” din partea Liberty House Group, parte a Alianţei mondiale GFG aparţinând omului de afaceri Sanjeev Gupta, pentru achiziţia ArcelorMittal Ostrava (Cehia), ArcelorMittal Galaţi (România), ArcelorMittal Skopje (Macedonia) şi ArcelorMittal Piombino (Italia).

În aprilie, acordul a primit undă verde din partea CE şi poate fi finalizat.

Directorul general al Combinatului Siderurgic Galaţi, Bogdan Grecu, a precizat că CE a aprobat tranzacţia după ce a supravegheat atât procesul de vânzare cât şi operaţiunile curente.

“Am ajuns într-un moment important, în care o nouă pagină de istorie se scrie pentru combinat: Comisia Europeană a aprobat tranzacţia dintre grupurile ArcelorMittal si Liberty House după ce, în ultimele luni, a supravegheat atât procesul complex de vânzare cât şi operaţiunile noastre curente. Această schimbare înseamnă creşterea producţiei şi deschide numeroase oportunităţi pentru noi”, a spus Grecu.

El a precizat că procesul de transfer de proprietate se va finaliza curând, iar unitatea va avea o nouă identitate, cea a grupului Liberty.

”Toate angajamentele faţă de clienţi sau furnizori ramân neschimbate. Cu ajutorul partenerilor noştri am reuşit să ne consolidăm poziţia pe piaţă în ultimul an, în care activitatea a fost autonomă faţă de ArcelorMittal. Suntem deja pregătiţi să fructificăm potenţialul dat de dezvoltările şi modernizările anunţate de către Grupul Liberty House”, a spus Grecu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.