Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, un indicator al afacerilor dintre firmele din sectorul de comerţ, a crescut în luna noiembrie cu 7,6%, serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului anterior, ritm încetinit faţă cel din luna octombrie, arată datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În luna octombrie, comerţul en gros a crescut cu 12,4% faţă de aceeaşi lună a anului anterior.

În noiembrie, cele mai mari creşteri s-au înregistrat în comerţul cu ridicata nespecializat (+24,1%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+13,5%) şi în comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+9,4%).

Scădere a înregistrat doar comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (-1,2%).

În noiembrie, faţă de luna anterioară, comerţul en gros a scăzut cu 3,3%, pe serie brută, şi cu 0,8% în cifre ajustate în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi variaţiile sezoniere.

În primele 11 luni ale anului trecut, comerţul en gros a înregistrat o creştere de 7,6% atât pe serie brută, cât şi pe serie ajustată.

Statisticile nu includ comerţul dintre firme cu autovehicule şi motociclete.

Comerţul cu ridicata este practicat în special de comercianţii care cumpără produse în cantităţi mari, pe care le revând în cantităţi mai mici altor comercianţi sau clienţi finali.

În 2016, comerţul en gros a înregistrat un avans de 7,7% faţă de anul precedent, după o creştere de 4,1% în 2015. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.