Combinatul de Îngrăşăminte Chimice Năvodari (Cich), producător român de îngrăşăminte pe bază de fosfor, a anunţat joi că ţinteşte dublarea cotei de piaţă, până la 10%, în următorii ani, pe fondul creşterii cererii specifice pe piaţa locală şi a investiţiilor de peste 1 milion de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru anul în curs, compania şi-a propus consolidarea cifrei de afaceri la 100 de milioane de lei, investiţiile fiind prioritare.

“Piaţa îngraşămintelor din România va continua să crească, deoarece consumul mediu la hectar este mult sub nivelul mediu din UE. Pentru a fi competitivi şi a obţine producţii comparative cu cele ale fermelor din Uniunea Europeană, fermierii români au nevoie să-şi ajute culturile, folosind nutrienti de calitate. Există deja numeroase ferme de la noi la care se observă diferenţe substanţiale între culturi susţinute de îngrăşăminte de calitate şi culturi netratate corespunzator, însă este în continuare loc de creştere. Avand in vedere că CICH oferă pe piaţa românească produse bazate pe tehnologii performante, care ajută plantele să asimileze nutrienţii din sol chiar şi în condiţii mai puţin prielnice, suntem încrezători că ne vom atinge obiectivele asumate”, a declarat directorul executiv al combinatului, Cezara Vişan.

Combinatul a pregătit pentru 2018 o investiţie de un milion de euro, nivelul fondurilor alocate în ultimii ani depăşind astfel cinci milioane de euro. Resursele financiare sunt alocate în principal pentru retehnologizarea instalaţiilor de producţie şi amenajarea unor noi spaţii de depozitare.

”În ultimii ani, am omologat şi introdus pe piaţă două tehnologii unice în România, care ajută plantele să asimileze nutrienţii din sol si in plus oferim un plan de nutriţie personalizat, funcţie de specificul solului. Suntem unici producători pentru două game de îngrăşăminte chimice, dezvoltate si omologate de noi: gama NG care include îngrăşămintele pe baza de azot sau complexe cu degajare controlată a părţii de azot şi gama Amesal care include îngrăşămintele pe baza de fosfor sau complexe cu potenţiator de fosfor”, a adăugat directorul executiv al combinatului.

Combinatul de îngrăşăminte chimice are 100 de angajati proprii, la care se adaugă alţi 150 de colaboratori şi oferă produse şi consultanţă la nivel naţional. Combinatul dispune de o bază de depozitare de 100.000 tone în depozite acoperite şi platforme betonate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.