Numărul de maşini disponibile prin platformele Uber, Bolt şi Clever a fost, joi, cu 25% mai mic, iar timpul de aşteptare cu peste 10 minute mai mare decât media unei zile obişnuite, a transmis, la solicitarea News.ro, preşedintele Coaliţiei pentru Economia Digitală, Cătălin Codreanu, în contextul în care a intrat în vigoare Ordonanţa de Urgenţă care modifică legea taximetriei, iar proiectul de lege care reglementează platformele de ridesharing nu a fost anunţat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Joi, a intrat în vigoare Ordonanţa de Urgenţă care modifică legea taximetriei, aprobată de Executiv în luna martie, iar şoferii care utilizează aplicaţiile Uber, Bolt şi Clever riscă amenzi şi de 5.000 de lei.

În contextul lipsei unei reglementări clare, numărul de maşini disponibile prin platformele Uber şi Bolt a fost, joi, cu 25% mai mic, potrivit lui Codreanu.

”Numărul de maşini disponibile prin platformele Uber,  Bolt şi Clever a fost cu 25% mai mic decât media unei zile normale. Totodată, timpul de aşteptare a fost cu peste 10 minute mai mare decât în mod obişnuit”, a spus Codreanu.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a afirmat, joi, în timpul unei vizite pe un şantier în judeţul Prahova, că platformele de car-sharing de tip Uber nu au fost interzise prin lege, că sunt "supoziţii" conform cărora şoferii acestor platforme vor fi amendaţi pentru practicarea transportului de persoane.

În plus, ministrul a dat asigurări că Guvernul lucrează la o ordonanţă care să reglementeze activitatea firmelor de ridesharing.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.