Compania Naţională de adminsitrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că încep lucrările de construcţie a Variantei Ocolitoare Timişoara Sud, un proiect de peste 272 de milioane de lei, fără TVA. Pe şantier au fost luate măsuri suplimentare pentru asigurarea securităţii în muncă, în condiţiile instituirii stării de urgenţă ca urmare a răspândirii COVID-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Astăzi am emis ordinul de începere al lucrărilor şi predarea amplasamentului pentru construcţia Variantei de Ocolire Timişoara Sud, chiar dacă în această perioadă ne confruntăm cu pandemia cauzată de răspândirea virusului COVID 19, dar şi cu vremea nefavorabilă. Noi, CNAIR, ne-am îndeplinit partea noastră de atribuţii şi acum ne dorim ca şi Antreprenorul să se mobilizeze corespunzător pentru a respecta termenele şi condiţiile contractuale. Pe şantier au fost luate măsuri suplimentare pentru asigurarea securităţii în muncă, în condiţiile instituirii stării de urgenţă ca urmare a răspândirii COVID-19. Trebuie să fim cu toţii conştienţi cât de important este pentru economie ca pe aceste şantiere să continue lucrările, atât timp cât se poate munci în condiţii de siguranţă cu respectarea tuturor măsurilor luate în această perioadă deosebită pentru toată lumea. Subliniez faptul că activităţile de proiectare şi de execuţie a lucrărilor pe şantiere, precum şi activităţile de supervizare a lucrărilor se pot desfăşura în continuare conform programelor de execuţie asumate, cu respectarea măsurilor impuse prin ordonanţele militare care sunt în vigoare până în prezent”, a declarat Mariana Ioniţă, Director General al CNAIR.

Potrivit CNAIR, primele lucrări care se vor executa încă de astăzi sunt decopertarea stratului vegetal, între DN 6 şi canalul Bega.

În funcţie de condiţiile meteo, săptămâna viitoare va începe şi şantierul pentru realizarea unui drum de acces din DN 6 şi realizarea unui pod provizoriu peste Canalul Bega. O altă lucrare prioritară este realizarea de platforme pentru drumurile de acces, pentru execuţia piloţilor foraţi.

Pe teren se află, în această etapă a lucrărilor, 40 de angajaţi (muncitori şi TESA).

În data de 12.03.2020, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor a emis Autorizaţia de Construire pentru proiectarea şi execuţia Variantei de Ocolire Timişoara Sud.

Antreprenorul care realizează proiectarea şi execuţia Variantei de Ocolire Timişoara Sud, în lungime de 25,69 km, este compania TIRRENA SCAVI S.p.A.
Contractul pentru construcţia VO Timişoara Sud este în valoare de 272.432.921,95 lei fără TVA.

Durata de realizare a acestui contract este de 30 luni, din care 6 luni pentru activitatea de proiectare şi 24 luni pentru execuţia lucrărilor. Perioada de garanţie a lucrărilor este de 120 luni.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.