Contractul de finanţare pentru faza a doua a proiectului de reabilitarea a Drumului Naţional 6 (DN6), Alexandria-Craiova, a fost încheiat, a anunţat, marţi, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), precizând că valoarea proiectului depăşeşte 400 de milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractul a fost încheiat între Ministerul Dezvoltării, Ministerul Transporturilor şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, iar valoarea totală a acestuia este de 402.695.288,65 lei (fără TVA) si va fi finantat prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 75% FEDR din valoarea totală eligibilă aprobată- 253.796.555,82 lei, iar restul de 25% de către Guvern. 

Perioada de implementare a proiectului este de 66 luni, respectiv între 1 ianuarie 2014 şi 30 iunie 2019, la care se adaugă, după este cazul, şi perioada de desfăşurare a activităţilor proiectului înainte de semnarea contractului de finanţare.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

CNAIR a început în 27 aprilie licitaţia pentru reabilitarea unui tronson de 48 de kilometri (între kilometrul 132 şi km 185) din DN6, care face legătura între Bucureşti şi graniţa de vest a ţării. Termenul limită pentru primirea ofertelor a fost de 14 iunie. Valoarea estimată a contractului este 317,9 milioane lei (70,1 milioane euro), cu TVA.

Tot pe data de 27 aprilie, CNAIR a anunţat că a demarat licitaţia pentru modernizarea unui tronson din centura Capitalei. Tronsonul din centura Capitalei vizat este între DN2 (zona Afumaţi) – A2 (Bucureşti-Constanţa), are o lungime de 11,5 kilometri, iar termenul limită pentru primirea ofertelor este 13 iunie. Valoarea contractului este de 403,4 milioane lei (88,9 milioane euro), cu TVA. Lucrările vizează creşterea numărului de benzi de la 2 la 4, câte 2 pe sens, eliminarea unor intersecţii la nivel prin realizarea unor noduri rutiere şi a unor pasaje noi, precum şi prin reabilitarea pasajelor şi a podurilor existente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.