Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat marţi că a elaborat şi depus aplicaţia de finanţare pentru proiectul de reactualizare a studiului de fezabilitate pentru centura municipiului Zalău, un proiect estimat la 7,12 milioane lei, cu TVA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Banii vor fi folosiţi pentru reactualizarea studiului de fezabilitate şi întocmirea proiectului tehnic pentru ”Varianta de Ocolire a Municipiului Zalău – Etapa 2, între DN 1F km 76+625 – DJ 191C”.

Aplicaţia a fost depusă în vederea obţinerii de finanţare nerambursabilă alocată prin Programului Operational Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 2-Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal.

”Obiectivul general al proiectului, ca parte din reţeaua TEN-T, este îmbunătăţirea competitivităţii economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport care facilitează integrarea economică in UE, contribuind astfel la dezvoltarea pieţei interne cu scopul de a creea condiţiile pentru creşterea volumului investiţiilor, promovarea transportului durabil şi a coeziunii în reţeaua de drumuri europene”, se arată în comunicat.

Programul va fi finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 75% contribuţia Uniunii Europene (UE) din Fondul European de Dezvoltare Regională – 4,49 milioane lei, 25% contribuţia naţională (bugetul de stat) – 1,5 milioane lei, iar restul de 1,13 milioane lei reprezintă valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile.

Proiectul este inclus în Strategia de Implementare a Master Planului General de Transport, la capitolul IV-Proiecte noi (Core), iar durata proiectului este de 8 luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.