Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu a a lansat o licitaţie de 98,3 milioane lei (20,6 milioane euro), fără TVA, finanţată prin bani europeni, pentru modernizarea DJ 106B, un drum judeţean lung de 35 km, care face legătura între Autostrada Bucureşti-Nădlac (A1) şi Drumul Naţional DN14B, potrivit unui anunţ publicat pe platforma SICAP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Licitaţia vizează modernizarea DJ 106B pe ruta A1-Ocna Sibiului-Loamneş-Sorostin-Ţapu, ultima localitate fiind lângă DN14B.

Lucrarea este finanţată prin Programul Operaţional Regional – POR. Pe traseul drumului vizat au fost identificate porţiuni cu alunecări de pământ, pentru care în documentaţia tehnică au fost prevăzute anumite soluţii de consolidare.

”Cu toate acestea, pentru a avea siguranţa că soluţiile propuse sunt suficiente, urmare a recomandărilor primite de la finanţator, aceste tronsoane se vor monitoriza sub aspectul deplasării maselor de pământ pe o perioada de 15 luni, activitate ce cade în sarcina proiectantului”, se arată în anunţ.

După finalizarea monitorizării, va fi realizat un studiu geotehnic care să stabilească soluţia optimă pentru stabilizare, potrivit anunţului. Avizul de amplasament de la Electrica Distribuţie, precum şi avizul tehnic pentru relocarea conductelor de gaz vor fi obţinute de către executant şi vor sta la baza obţinerii autorizaţiei de construire pentru acest tip de lucrări.

Autoritatea contractantă pune la dispoziţia ofertanţilor studiul de coexistenţă avizat de Electrica Distribuţie, iar terenul necesar realizarii organizării de şantier va cadea în sarcina executantului, potrivit anunţului.

Perioada minimă de garanţie pentru acest proiect este de 36 luni, iar durata contractului este estimată la 36 luni. Ofertantul trebuie să demonstreze că cifra de afaceri medie anuală a fost de minimum 70 milioane lei în ultimii 3 ani (2016, 2017 si 2018).

Tipul procedurii este licitaţie deschisă, iar termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 10 februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.