Liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat, referitor la limitarea folosirii banilor cash, că nu a susţinut această măsuri deoarece nu trebuie consideraţi toţi românii ca producând efecte de evaziune fiscală. „Este o decizia care s-a luat în coaliţie. Vom merge în continuare în coaliţie şi ne vom susţine punctul de vedere şi în funcţie de efectele acestei măsuri vom ajunge la o decizie în coaliţie”, a mai spus preşedintele liberalilor, care a adăugat că este absolut anormal ca băncile să mărească valoarea comisionului, ca urmare a acestei măsuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am avut această discuţie şi în Biroul Politic Naţional şi i-am exprimat cât se poate de clar, de la început, că nu am susţinut această măsură, că nu am considerat că nu trebuie să-i considerăm pe toţi românii ca producând efecte de evaziune fiscală. Sunt banii oamenilor, banii sunt o proprietate a fiecărui cetăţean şi trebuie să aibă, în continuare, dreptul şi libertatea să îi folosească aşa cum consideră. Cert este că, în momentul de faţă, şi am avut discuţia cu dumneavoastră în această dimineaţă şi m-aţi întrebat dacă băncile vin şi măresc valolarea comisionului, pornind de la această decizie. Este absolut anormal să facă acest lucru, nu a fost o măsură şi nu trebuie să fie o măsură are să dea posibilitatea sistemului bancar să mărească comisioanele. Este, în momentul de faţă, o măsură care trebuie analizată şi asupra căreia trebuie să se ia o decizie”, a afirmat Nicolae Ciucă, chestionat vineri la Sinaia dacă ia în calcul regândirea măsurii privind limitarea banilor cash.

El a adăugat că este o decizie care a fost deja luată de către coaliţie şi, mai departe, în coaliţie, liberalii îşi vor susţine punctul de vedere, iar în funcţiile de efectele acestei măsuri va fi luată o hotărâre în coaliţie.

„Este o decizia care s-a luat în coaliţie. Vom merge în continuare în coaliţie şi ne vom susţine punctul de vedere şi în funcţie de efectele acestei măsuri vom ajunge la o decizie în coaliţie. Este normal să discutăm în coaliţie, este normal să discutăm la nivelul Guvernului, pentru că această măsură afectează pe toţi românii şi nu numai românii, chiar şi mediul de afaceri”, a completat Ciucă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.