Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a afirmat luni că taxele nu vor creşte şi a acuzat că este vorba de o manipulare marca PSD. El a precizat că Guvernul din care face parte a eliminat taxe şi a dat ca exemplu supra-acciza la carburant şi supra-impozitarea contractelor part-time.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Florin Cîţu a fost întrebat luni, într-o conferinţă de presă, cum răspunde PSD, care a acuzat guvernanţii că vor creşte taxele.  
“Eu nu răspund PSD, eu răspund românilor şi românilor le-am arătat noi că eliminăm taxele. Am eliminat taxa anul acesta şi de fiecare dată voi spune, am eliminat supra-acciza la carburant, am eliminat supra impozitarea contractelor part-time, am eliminat Ordonanţa114 şi am încasat mai mult decât încasa PSD-ul cu toate aceste taxe într-o perioadă de creştere economică. Nu avem nevoie să creştem taxele şi nu vom creşte taxele. Este o manipulare ordinară, dar suntem obişnuiţi cu manipulări din partea PSD”, a explicat ministrul Finanţelor. 
El a fost mai întrebat şi când va fi prezentat bugetul pentru 2021. 
“În ceea ce priveşte bugetul pentru anul viitor, este la Ministerul de Finanţe şi aici respectăm legislaţia în vigoare. Ministerul de Finanţe va prezenta bugetul şi acela va fi 15 zile după învestirea noului Guvern. Asta nu înseamnă că eu nu am o viziune asupra bugetului pentru anul viitor. Asta nu înseamnă că nu suntem pregătiţi şi că programul de guvernare al PNL nu va prezenta viziunea noastră pentru anul viitor în ceea ce priveşte bugetul, dar oficial nu avem cum să venim să dăm în transparenţă un buget pentru că legea ne spune că trebuie să vină la 15 zile după învestirea noului Guvern”, a explicat Florin Cîţu.
Întrebat dacă ia în calcul plafonarea salariilor demnitarilor, ministrul Finanţelor a răspuns: “Ele au fost plafonate anul acesta, nu văd de ce n-ar trebui să fie plafonate şi anul viitor”.

Premierul Ludovic Orban merge astăzi în Camera Deputaţilor, la solicitarea PSD, pentru a prezenta stadiul elaborării bugetului de stat pe anul viitor şi a bugetului asigurărilor sociale.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.