Premierul Florin Cîţu a afirmat, întrebat despre restructurarea anunţată de ministrul Economiei Claudiu Năsui, că nu este vorba de concedier, ci doar de comasarea unor direcţii. Şeful Executivului a adăugat că au fost create prea multe direcţii generale în perioada guvernării PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu am văzut încă acest proiect de lege, dar cred că directorul general devine director. Deci nu e vorba de concedieri, ci doar de comasarea unor direcţii care nu mai sunt direcţii generale. Este mai complicat. Eu vă spun că reorganizarea în condiţiile actuale e foarte complicat să faci concedieri, dar se pot reduce costurile prin comasare. Toate ministerele trebuie să facă o reorganizare pe aceste principii. Din punctul meu de vedere avem prea multe direcţii generale. Ele au fost create în perioada PSD”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului dacă avea cunoştinţă despre restructurările anunţate de ministrul Economiei.

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului va fi reformat. Potrivit unui proiect de Hotărâre a Guvernului, se are în vedere reducerea numărului maxim de posturi aprobat de la 839 (exclusiv demnitarii şi cabinetele acestora), din care 123 reţeaua economică externă la 584 (exclusiv demnitarii şi cabinetele acestora), din care 83 reţeaua economică externă.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.