Citigroup va desfiinţa 20.000 de locuri de muncă în următorii doi ani, a anunţat banca americană vineri, după ce a raportat o pierdere trimestrială de 1,8 miliarde de dolari cauzată de o serie de costuri unice, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunile băncii, care a derulat un efort pe mai mulţi ani pentru a reduce birocraţia, a creşte profiturile şi a stimula preţul titlurilor, care a rămas în urmă faţă de alte bănci, au scăzut cu peste 1%.

”Trimestrul patru a fost foarte dezamăgitor. Ştim că 2024 este critic”, a declarat CEO-ul Jane Fraser analiştilor.

Banca îşi va reduce forţa de muncă globală de 239.000 cu 20.000 până în 2026, inclusiv disponibilizările efectuate în reorganizarea sa radicală, a declarat directorul financiar Mark Mason reporterilor.

De asemenea, Citi se aşteaptă să nu mai includă 40.000 de locuri de muncă atunci când va desprinde şi va lista divizia mexicană de consum Banamex, într-o eventuală ofertă publică iniţială.

Având în vedere reducerea numărului de angajaţi şi separarea Banamex, grupoul bancar îşi propune să atingă un nivel de 180.000 de angajaţi, a spus Mason.

Analiştii au spus că rezultatele celei de-a treia mare instituţie de credit din SUA în funcţie de active sunt puternice atunci când sunt excluse costurile unice.

”Câştigurile Citigroup au arătat îngrozitor, cu o pierdere mare, de 1,8 miliarde de dolari, dar activitatea de bază a băncii a dat dovadă de rezistenţă”, a declarat Octavio Marenzi, CEO la firma de consultanţă în management Opimas.

Pierderea a fost determinată de costuri de 3,8 miliarde de dolari dezvăluite miercuri într-un dosar care include cheltuieli de reorganizare, o rezervă legată de devalorizările valutare şi instabilitatea din Argentina şi Rusia şi o plată de 1,7 miliarde de dolari pentru reînnoirea unui fond guvernamental de asigurare a depozitelor.

Banca se aşteaptă să raporteze costuri între 700 de milioane şi 1 miliard de dolari în acest an legate de costurile de concediere şi reorganizare.

”De câte ori o industrie sau o companie trece prin aceste tipuri de reduceri, moralul este scăzut”, a spus Mason reporterilor.

Reducerile de personal nu vor afecta creşterea veniturilor, a spus el.

Rivalele JPMorgan Chase şi Bank of America au raportat vineri profituri trimestriale în scădere, în timp ce Wells Fargo a realizat performanţe peste aşteptări la reducerea costurilor.

Veniturile Citi au scăzut cu 3%, până la 17,4 miliarde de dolari în trimestrul anterior, comparativ cu anul precedent. A fost prima dată când banca a raportat venituri pentru cele cinci afaceri ale sale -- servicii, pieţe, servicii bancare, servicii bancare personale din SUA şi avere, care anterior erau incluse în divizii mai largi.

Veniturile de pe pieţe au scăzut cu 19%, până la 3,4 miliarde de dolari, faţă de un an mai devreme.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.