Premierul Dacian Cioloş a discutat, joi, cu oameni de afaceri din judeţul Timiş, despre proiectele Guvernului în privinţa disponibilităţii forţei de muncă, în special a celei calificate, în condiţiile unui deficit al acesteia, precum şi despre modalităţile de sprijinire a acestui tip de forţă de muncă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dacian Cioloş a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Timişoara, la finalul unei întâlniri pe care a avut-o cu oameni de afaceri din judeţul Timiş, că principala întrebare a acestora s-a referit la disponibilitatea forţei de muncă, discuţiile vizând şi măsurile pe care Guvernul le are în vedere în acest domeniu, cel al muncii.

”Am avut o întâlnire cu mediul de afaceri, care a fost utilă pentru că am avut discuţii generale legate de evoluţia pieţei muncii în România. Principala întrebare a fost legată de disponibilitatea forţei de muncă calificate. Suntem într-o zonă cu lipsă de forţă de muncă calificată. Am discutat de cele două măsuri pe care le-am luat, una legată de  mobilitatea forţei de muncă cu acel sprijin financiar pentru navetă sau pentru delocalizarea forţei de muncă disponibile şi  am vorbit despre proiectul legislativ aflat în dezbatere publică despre formarea profesională duală pe care vrem să o recreem, să o întărim, dar şi formarea duală, în parteneriat cu sectorul privat”, a spus Cioloş.

Întrebat dacă în urma protocolului semnat, la Timişoara, cu Ministerul sârb al Muncii românii din Serbia vor putea munci în România, Cioloş a spus că prin acest protocol s-a creat un cadru de colaborare între cele două ministere.

”În anumite condiţii există şi posibilitatea asta, ne gândim, în primul rând, la comunităţile româneşti de dincolo de graniţă, care încearcă să vină să  lucreze aici şi care nu aveau un cadru foarte precis. Prin acest protocol am creat un cadru prin care cele două ministere pot lucra în condiţiile legii”, a mai spus Cioloş.

Miniştrii Muncii din Serbia şi România au semnat, la Timişoara, o declaraţie comună în domeniul muncii şi al protecţiei sociale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.