Premierul Marcel Ciolacu a precizat că bugetul pe anul viitor nu este unul supraestimat, pentru că vor fi peste 80.000 de locuri de muncă, iar România nu a intrat în recesiune. El a mai spus că este al doilea când România va avea o creştere economică pe investiţii şi nu pe consum, iar „deficitul bugetar va fi la jumătatea cheltuielilor pentru investiţii, ceea ce iarăşi anul acesta s-a întâmplat şi mai mult ca sigur anul viitor”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„E al doilea când vom avea o creştere economică pe investiţii şi nu pe consum, iar deficitul bugetar va fi la jumătatea cheltuielilor pentru investiţii, ceea ce iarăşi anul acesta s-a întâmplat şi mai mult ca sigur anul viitor”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri pe holurile Parlament, după adoptarea bugetului pe anul 2024 de către Legislativ.

Întrebat dacă este un buget supraestimat, premierul a răspuns: „Nu, pentru că vor fi peste 80.000 de locuri de muncă”.

„România nu a intrat în recesiune. În schimb, economii mari din Europa, cum este Germania, a avut pe primele două trimestre în recesiune, lucru care s-a văzut în mod direct şi în industria din România. S-a văzut şi în consumul de energie. În acest moment, lucrurile au intrat într-o nouă etapă. Ştiţi foarte bine că partenerul comercial principal al României în UE este Germania”, a completat Ciolacu.

Chestionat dacă deficitul este subestimat, pentru că există un aviz al Consiliului Fiscal care spune că deficitul pe anul viitor e mai mare, şeful Executivului a replicat: „Cunoaştem această discuţie. A fost şi anul trecut. S-a spus că vom termina cu 7,3%, 7,8%. Până la urmă, vom termina anul acesta cu cel puţin 0,5% mai puţin decât anul trecut”.

„Automat, ca să respectăm această regulă, vom termina anul viitor cu 5%, pentru că aşa ne-am angajat şi începem să devenim un stat serios şi responsabil în faţa Uniunii Europene şi a Comisiei Europene, că ne ţinem de ceea ce promitem”, a mai explicat preşedintele PSD.

Camera Deputaţilor şi Senatul a adoptat, în plenul reunit de miercuri, proiectul legii bugetului de stat pe anul 2024. Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor Alfred Simonis a anuţat că au fost 299 de voturi „pentru şi 82 de voturi „împotrivă”.

De asemenea, Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat, în plenul reunit de miercuri, proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2024. Iniţiativa legislativă a Guvernului a fost adoptată cu 294 de voturi „pentru" şi 84 de voturi „împotrivă”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.