Cinci bănci au anunţat miercuri semnarea unor acorduri de garantare cu grupul Banca Europeană pentru Investiţii (BEI) pentru credite în valoare de 540 milioane de euro ce vor fi acordate întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acordurile urmăresc facilitarea accesului la finanţare pentru IMM-urile româneşti, garanţiile acoperind 60% din fiecare credit. Oficialii europeni estimează că vor astfel susţinute aproximativ 3.700 de IMM-uri.

Acordurile vizează implementarea Iniţiativei pentru IMM-uri în România, o colaborare între grupul BEI, Guvernul României şi Comisia Europeană (CE).

”Cele cinci bănci participante care au semnat acorduri până în acest moment sunt: Raiffeisen Bank, ProCredit Bank Romania, Banca Comercială Română, Banca Transilvania şi BancPost”, se arată în comunicat.

România contribuie la acest instrument cu 100 de milioane de euro din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), împreună cu resurse ale BEI şi ale programului Orizont 2020.

Iniţiativa pentru IMM-uri este implementat în România prin intermediul programului operaţional dedicat, aprobat de CE în 2016 şi administrat de Autoritatea de management din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAP).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.