Cigna şi Humana, doi dintre cei mai mari asigurători de sănătate din SUA, poartă discuţii pentru ceea ce ar putea fi cea mai mare fuziune anunţată în 2023, potrivit unei surse familiare cu chestiunea, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Wall Street Journal a relaltat discuţiile miercuri, citând oameni familiarizaţi cu problema.

Companiile discută despre o tranzacţie în acţiuni şi numerar care ar putea fi finalizată până la sfârşitul anului, potrivit articolului, fără a oferi detalii cu privire la valoarea tranzacţiei.

O combinaţie între Humana şi Cigna ar oferi companiei nolu formate amploarea pentru a rivaliza cu UnitedHealth Group şi CVS Health.

Cigna are o divizie mare, Express Scripts, care gestionează planurile de medicamente eliberate pe bază de reţetă şi este puternică în asigurări comerciale. Acesta s-ar combina cu poziţia a doua pe piaţă deţinută de Humana pe piaţa în creştere rapidă a planurilor Medicare Advantage, în baza cărora asigurătorii privaţi sunt plătiţi cu o rată stabilită pentru a gestiona asistenţa medicală pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani sau cu dizabilităţi.

Humana, care are o valoare de piaţă de aproximativ 63 de miliarde de dolari, a refuzat să comenteze. Oficialii de la Cigna, care are o valoare de piaţă de aproape 84 de miliarde de dolari, nu au răspuns solicitărilor de comentarii.

Acţiunile Cigna au scăzut cu aproape 8%, în timp ce acţiunile Humana au scăzut cu peste 4%.

Ultima rundă de consolidare a industriei asigurărilor de sănătate a fost declanşată de Affordable Care Act, legea naţională de reformă a asistenţei medicale care a fost adoptată în 2010, iar în 2014 a creat noi opţiuni de asigurare individuală şi a extins acoperirea guvernamentală Medicaid pentru persoanele cu venituri mai mici.

Dar cele mai mari tranzacţii s-au prăbuşit după respingerea de către autorităţile antitrust.

În iulie 2016, Departamentul de Justiţie a intentat în aceeaşi zi procese împotriva a două fuziuni ale unor companii de asigurări de sănătate, spunând că acestea ar duce la mai puţină concurenţă şi la preţuri mai mari pentru americani.

Una a fost achiziţia Cigna de către Anthem, acum Elevance Health. A doua a fost achiziţia propusă de Aetna a Humana.

Aceste companii s-au luptat cu guvernul şi ambele au pierdut.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.