Studenţii şi tinerii cu vârste de până la 25 de ani, dar şi turiştii trecuţi de 50 de ani, cu venituri modeste, aleg să plece în minivacanţa de 1 decembrie cu autocarul, cele mai căutate destinaţii interne fiind Sibiu, staţiunile de pe Valea Prahovei, Poiana Braşov, Bran-Moieciu, dar şi pieţele de Crăciun din Viena, Budapesta şi Praga, arată un studiu al MementoBus, companie de transport low cost cu autocarul controlată de turoperatorul Christian Tour.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În această perioadă a anului sunt foarte căutate deplasările cu autocarul şi din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, şi chiar dacă unii dintre turişti au automobile, mulţi dintre ei aleg autocarul pentru a evita să conducă în condiţii de zăpadă, viscol sau polei", a declarat Marius Pandel, director general al Christian Tour.

Dacă în restul anului cele mai aglomerate rute sunt cele spre Craiova, Piteşti, Slatina, Constanţa sau Iaşi, în această săptămână a crescut interesul pentru Sibiu, Braşov, Cluj-Napoca şi Tulcea.

“La mare căutare rămânând locaţiile de pe Valea Prahovei, Poiana Braşov, Bran-Moieciu sau staţiunile balneare (Băile Felix, Băile Herculane, Covasna, Sovata)”, susţine Christian Tour.

Pachetele pornesc de la 500 lei/persoană pentru trei nopţi de cazare cu mic-dejun.

Turiştii care au ales destinaţii din străinătate au optat pentru pieţele de Crăciun din Europa. Astfel, un pachet de Crăciun la Viena, cu trei nopţi de cazare şi mic dejun, transport cu autocarul şi ghid însoţitor, porneşte de la 149 de euro, în timp ce Crăciunul la Viena şi Budapesta costă minimum 195 euro.

MementoBus este compania de transport a grupului Christian Tour, una din cele mai mari agenţii de turism din România, care împreună cu toate companiile din grupul său, a înregistrat în anul 2015 o cifră de afaceri de peste 70 de milioane de euro.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.