Ministrul Comerţului din China a spus preşedintelui Micron Technology că Beijingul va saluta o extindere a prezenţei companiei americane de semiconductori pe piaţa chineză, semnalând o nouă dezgheţare a relaţiilor dintre primele două economii ale lumii, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o întâlnire de pe 1 noiembrie, ministrul Comerţului Wang Wentao i-a spus lui Sanjay Mehrotra, preşedinte şi CEO al Micron Technology, că China va optimiza mediul pentru investiţiile străine şi va oferi garanţii de servicii pentru întreprinderile străine, potrivit unei scurte declaraţii publicate vineri pe site-ul Ministerului Comerţului.

”Salutăm ca Micron Technology să continue să prindă rădăcini pe piaţa chineză şi să obţină o dezvoltare mai bună sub premisa respectării legilor şi reglementărilor chineze”, a adăugat Wang.

Destinderea vine la doar câteva luni după ce autoritatea de reglementare a spaţiului cibernetic din China a declarat că Micron nu a trecut de o evaluare a securităţii reţelei şi a interzis operatorilor chinezi de infrastructură cheie să cumpere de la cel mai mare producător de cipuri de memorie din SUA.

Mişcarea Chinei împotriva lui Micron a fost văzută pe scară largă ca o reacţie la eforturile Washingtonului de a restricţiona accesul Beijingului la tehnologia cheie.

Anunţul a venit la doar o zi după ce naţiunile bogate ale Grupului celor Şapte (G7) au convenit că vor căuta ”să reducă riscul, nu să se decupleze” de China şi, în timp ce Washingtonul a făcut presiuni asupra aliaţilor săi să i se alăture pentru a restricţiona exporturile de echipamente de semiconductori către China.

Întâlnirea de miercurea trecută dintre Wang şi Mehrotra a fost în concordanţă cu o reducere recentă a tensiunilor dintre Washington şi Beijing, în timp ce oficiali din ambele ţări lucrează pentru a organiza o întâlnire între preşedintele SUA Joe Biden şi omologul său chinez Xi Jinping, la sfârşitul acestei luni, la Summitul de Cooperare Economică Asia-Pacific de la San Francisco.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.