China condiţionează în continuare încheierea unui acord comercial interimar cu Statele Unite de reducerea tarifelor, a anunţat joi Ministerul chinez al Comerţului, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Partea chineză consideră că dacă cele două părţi ajung la un acord pentru faza întâi a unui acord comercial, atunci tarifele ar trebui reduse în consecinţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Gao Feng, adăugând că ambrle părţi continuă să comunice îndeaproape.

Finalizarea fazei întâi a acordului dintre cele mai mari două economii ale lumii era aşteptată iniţial în noiembrie, înaintea unei noi runde de tarife care ar trebui aplicate pe 15 decembrie, pentru importuri din China în valaore de 156 de miliarde de dolari.

Delegaţiile de negociatori ale celor două ţări continuă discuţiile legate de ”subiecte importante”, pe fondul creşterii tensiunilor bilaterale legate de probleme necomerciale, cum ar fi protestele din Hong Kong şi modul în care Beijingul tratează minoritatea musulmană uiguri.

China a avertizat miercuri că o lege americană care prevede o reacţie mai fermă la modul în care sunt trataţi uigurii din regiunea Xinjiang din vestul ţării va afecta colaborarea bilaterală.

”Nu este nevoie de panică”, pentru că discuţiile nu s-au oprit”, a declarat o sursă chineză.

”Ambii lideri au discutat despre un acord, iar oficialii finalizează lucrările”, a spus sursa, care consideră improbabil ca China să ia măsuri de reacţie la legea americană prin publicarea ”unei liste de entităţi nesigure”, pentru a penaliza companii care ar afecta interesele chineze.

Întrebat dacă China va publica lista în acest an, Gao a spus că nu are alte informaţii.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.