Mai multe agenţii chineze şi companii susţinute de stat din toată ţara au cerut personalului să nu aducă la lucru iPhone-urile Apple şi alte dispozitive străine, a relatat vineri Bloomberg News, citând persoane familiare cu problema, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De peste un deceniu, China a încercat să reducă dependenţa de tehnologiile străine, solicitând firmelor afiliate la stat, cum ar fi băncile, să treacă la software-ul local şi promovând producţia autohtonă de cipuri semiconductoare.

Mai multe firme de stat şi departamente guvernamentale din cel puţin opt provincii au instruit angajaţii în ultima lună sau două să înceapă să foloseascămărci locale, se arată în articolul publicat de Bloomberg News.

Apple nu a răspuns imediat la cererea de comentarii a Reuters.

În decembrie, firmele şi agenţiile mai mici din oraşele de nivel inferior din provincii precum Zhejiang, Shandong, Liaoning şi Hebei, care găzduieşte cea mai mare fabrică de iPhone din lume, au emis propriile directive verbale, se arată în raportul Bloomberg News.

Reuters a scris în septembrie că personalului din cel puţin trei ministere şi organisme guvernamentale i s-a spus să nu folosească iPhone-uri la locul de muncă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.