China a publicat duminică reglementări pentru sectorul fondurilor private de investiţii de 2.9 miliarde de dolari din ţară, urmărind să protejeze mai bine investitorii şi să promoveze inovaţia, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noile reguli, semnate de premierul Li Qiang şi care vor intra în vigoare la 1 septembrie, creează un capitol special pentru fondurile de capital de risc, deoarece factorii de decizie încurajează investiţiile în startupuri inovatoare în tehnologie, se arată într-o declaraţie a autorităţii de reglementare a valorilor mobiliare din China şi a Ministerului Justiţiei.

Declaraţia a răspuns întrebărilor presei cu privire la noile reguli.

Regulile ample se aplică fondurilor private de investiţii cu diferite forme organizaţionale, cum ar fi contract, companie şi parteneriat.

Fondurile private de investiţii din China pot investi în capital privat sau titluri de valoare tranzacţionate public.

Regulile de bază acoperă obligaţiile administratorilor şi custodelor de fonduri, strângerea de fonduri, identificarea nivelurilor de risc, supravegherea fondurilor cu capital de risc şi supravegherea şi managementul general.

Reglementările au 62 de articole structurate în şapte capitole, a declarat Consiliul de Stat într-un comunicat, potrivit agenţiei de ştiri de stat Xinhua.

În mai, 22.000 de manageri de investiţii privaţi s-au înregistrat la Asset Management Association din China, gestionând aproximativ 21.000 de miliarde de yuani, în 153.000 de fonduri, se arată în comunicat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.