Consiliul de Stat al Chinei a publicat duminică linii directoare despre care a spus că vor optimiza în continuare mediul investiţional străin al ţării şi vor atrage mai multe investiţii străine, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Instituţia a afirmat într-un document care conţine 24 de linii directoare că autorităţile ar trebui să sporească protecţia drepturilor şi intereselor investitorilor străini, inclusiv consolidarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală.

Documentul a anunţat, de asemenea, linii directoare pentru creşterea sprijinului fiscal şi a stimulentelor fiscale pentru întreprinderile cu investiţii străine, cum ar fi scutirea temporară de impozitului pe venit reţinut la sursă pentru reinvestirea profiturilor de către investitorii străini în China.

Consiliul de Stat a declarat că va explora ”un mecanism de management convenabil şi sigur” pentru fluxurile de date transfrontaliere. Propunerea vine pe fondul tensiunilor dintre autorităţi şi întreprinderile internaţionale, inclusiv firmele globale de contabilitate, cu privire la securitatea datelor. China a încercat să atragă capitalul străin pe măsură ce redresarea sa economică în urma pandemiei de Covid încetineşte în faţa cererii slabe de export din partea partenerilor comerciali cheie şi a tumultului continuu pe piaţa imobiliară a ţării.

Cu toate acestea, Beijingul a avut dificultăţi până acum să atragă întreprinderi şi investitori străini, care se tem de riscul politic într-un mediu care acordă tot mai mult prioritate măsurilor de securitate naţională şi de impactul deteriorării relaţiilor dintre China şi multe ţări occidentale asupra operaţiunilor lor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.