China a ordonat sâmbătă platformelor de internet să intensifice supravegherea modului în care persoanele cu vârste de sub 18 ani folosesc serviciile de streaming live, ca parte a unei campanii de înăsprire a reglementărilor din acest sector aflat în plină expansiune, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Platformele trebuie să intensifice controalele pentru a împiedica utilizatorii minori să facă plăţi sau să devină ei înşişi ei înşişi transmiţători în direct fără acordul tutorelui lor, a declarat Administraţia Naţională pentruRadio şi Televiziune, într-un comunicat.

De asemenea, platformele vor trebui să consolideze gestionarea orelor de vârf pentru astfel de spectacole, iar spectacolele vor trebui oprite ”forţat” la ora 22:00. ora locală, pentru utilizatorii pentru care sunt activate funcţiile lor de control parental.

Măsurile vin după ce, luna trecută, China a lansat o campanie specială de două luni pentru a curăţa ”haosul” din afacerile online de streaming live şi video scurte, parte a unui plan mai amplu de promovare a conţinutului considerat adecvat şi legal.

Printre cele mai proeminente platforme de streaming live ale ţării se numără Douyin, deţinută de ByteDance, echivalentul chinezesc al TikTok, Kuaishou, Bilibili, creată de Alibaba, precum şi Huya (şi Douyu, care sunt ambele susţinute de Tencent Holdings.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.