Apple a trebuit să scoată din versiunea chineză a magazinului său de aplicaţii WhatsApp şi Threads, la cererea obligatorie a guvernului chinez.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

WhatsApp şi Threads, două dintre platformele sociale deţinute de Meta, nu mai sunt disponibile în mod oficial utilizatorilor de iPhone din China.

Asta după ce autorităţile au obligat Apple să le scoată din App Store, invocând motive de securitate naţională.

„Administraţia Spaţiului Cibernetic din China a ordonat eliminarea acestor aplicaţii din App Store pe baza preocupărilor de securitate naţională” a anunţat Apple, care a completat că este obligată să se supună, chiar dacă nu este de acord cu decizia.

Cele două aplicaţii Meta dispar doar din versiunea Chineză a magazinului de aplicaţii pentru iPhone, fiind neafectate în restul lumii.

Platformele sociale străine erau deja în mare parte inaccesibile din China, unde utilizatorii erau nevoiţi să folosească VPN-uri pentru a trece de firewall-ul chinez.

Blocarea WhatsApp şi Threads în China vine în contextul în care Statele Unite se pregătesc să interzică TikTok.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.