China a înregistrat în iulie un declin al exporturilor de 14,5%, faţă de un an în urmă, în timp ce importurile au scăzut cu 12,4%, calculate în dolari americani, rezultatele fiind sub aşteptările analiştilor, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un sondaj Reuters a prognozat o scădere de 12,5% a exporturilor în iulie faţă de un an în urmă, în dolari americani. Se preconiza că importurile au scăzut cu 5% în acea perioadă, potrivit sondajului.

Exporturile Chinei către SUA au scăzut cu 23,1% faţă de an în iulie, în timp ce cele către Uniunea Europeană au scăzut cu 20,6%, a arătat analiza CNBC a datelor vamale.

Exporturile către Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est au scăzut cu 21,4%, potrivit datelor.

Importurile Chinei din Rusia s-au redus cu 8,1% în iulie faţă de un an în urmă, arată datele.

O încetinire a creşterii economice în SUA şi alte economii majore a tras în jos exporturile chineze în acest an.

Între timp, cererea internă în Chinei a rămas slabă. Importurile de ţiţei ale Chinei au scăzut cu 20,8% în iulie faţă de un an în urmă, în timp ce importurile de circuite integrate au scăzut cu aproape 17%.

Scăderea comerţului din iulie se adaugă slăbiciunii recente a exporturilor şi importurilor Chinei.

Exporturile Chinei au scăzut cu 5% în primele şapte luni ale anului, faţă de un an în urmă, în timp ce importurile au scăzut cu 7,6% în acel timp.

Printre puţinele categorii de export cu valoare mai mare care au înregistrat o creştere semnificativă în primele şapte luni ale anului s-au numărat maşinile, uleiul rafinat şi genţi, valize şi recipiente similare.

Pentru importuri, celuloza de hârtie, produsele din cărbune şi uleiul vegetal comestibil au fost printre categoriile care au înregistrat o creştere semnificativă în perioada ianuarie-iulie faţă de un an în urmă.

Exporturile rămân o parte importantă a activităţii economice globale a Chinei, deşi ponderea acesteia a scăzut în ultimii ani.

O măsură oficială a activităţii de producţie din China a înregistrat o a patra lună consecutivă de contracţie în iulie.

Un sondaj similar realizat de Caixin pentru iulie a constatat că noile afaceri de export ale producătorilor s-au contractat în cel mai rapid ritm din septembrie 2022.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.